Videografi Perkahwinan - Wedding Videography - Wikipedia

Daripada Wikipedia, Ensiklopedia Percuma

Pin
Send
Share
Send

"Videografi Perkahwinan"
Komuniti episod
Episod tidak.Musim 6
Episod 12
Diarahkan olehAdam Davidson
Ditulis olehBriggs Hatton
Kod pengeluaran612
Tarikh udara asal26 Mei 2015
Masa berjalan26 minit
Penampilan tetamu
Kronologi episod
← Sebelumnya
"Pengintipan Moden"
Seterusnya →
"Akibat Emosi Televisyen Siaran"
Komuniti (musim 6)
Senarai Komuniti episod

"Videografi Perkahwinanadalah episod kedua belas dan kedua dari musim keenam siri televisyen komedi Amerika Komuniti dan episod ke-109 secara keseluruhan. Ia ditulis oleh Briggs Hatton dan diarahkan oleh Adam Davidson. Episod ini dikeluarkan pada Yahoo! Skrin di Amerika Syarikat pada 26 Mei 2015.

Dalam episod itu, Abed membuat filem dokumentari ketika kumpulan itu menghadiri majlis perkahwinan untuk dua rakan sekelas mereka. Tindakan mereka yang mementingkan diri sendiri menarik perhatian negatif dari para tamu yang lain, dan ketika Jeff relawan memberikan roti bakar untuk menebus pertimbangan mereka, dia secara tidak sengaja mendapati pasangan pengantin itu saling berkaitan. Episod itu mendapat ulasan yang pelbagai daripada pengkritik.

Petak

Sebuah katil (Danny Pudifilem Garrett's (Erik Charles Nielsen) cadangan kepada Stacy (Erin McGathy) dalam Jeff (Joel McHale) kelas undang-undang. Abed meneruskan penggambaran acara pada hari perkahwinan, bermula dengan Britta (Gillian Jacobs) dan Annie (Alison Brie) bersiap di pangsapuri mereka. Anggota "Save Greendale Committee" yang lain tiba untuk menuju ke majlis perkahwinan, tetapi Britta dan Annie mendedahkan mereka berbohong kepada mereka mengenai masa untuk memastikan mereka tiba lebih awal. Dengan masa tambahan, kumpulan berkumpul dan bermain permainan sehingga mereka menyedari bahawa mereka ketinggalan jadual sekali lagi dan harus pergi.

Kumpulan itu tiba di majlis perkahwinan semasa sumpah, dan kemasukan mereka yang keras dan menjengkelkan menarik perhatian. Semasa majlis resepsi, ibu Garrett (O-Lan Jones) menegur mereka kerana tingkah laku mereka; kumpulan bersetuju untuk menjadi tetamu yang lebih baik dan bersurai untuk bertemu dengan tetamu lain. Selepas saudara Garrett (juga dimainkan oleh Nielsen) kambuh dan tidak dapat memberikan roti bakar terbaik, Jeff sukarela memberikannya sebagai gantinya. Dia membincangkan hubungan yang dijumpai oleh kumpulan itu antara keluarga Garrett dan Stacy, termasuk hakikat bahawa Bibi Poli Garrett dan Stacy meemaw berasal dari bandar yang sama. Namun, ketika dia mengundang gambar utama Bibi Polly dan Stacy, semua orang menyedari bahawa mereka adalah orang yang sama, menjadikan perkahwinan Garrett dan Stacy sumbang mahram.

Semasa pengantin baru membincangkan apa yang harus dilakukan, ahli jawatankuasa mula berdebat dan menyalahkan diri mereka atas keadaan itu. Garrett mengumumkan bahawa semasa mengahwini sepupu adalah sah di Colorado, mereka telah memutuskan untuk membatalkan perkahwinan. Chang (Ken Jeong) melangkah walaupun ada bantahan kumpulan dan membuat Garrett dan Stacy mengakui bahawa mereka masih saling mencintai. Dia mendorong mereka untuk tetap menikah di sebalik cabaran yang akan mereka hadapi, yang mereka setuju untuk lakukan. Perayaan dilanjutkan, dan panitia berkongsi pelukan kumpulan di lantai tarian.

Di dalam tanda akhir, Briggs Hatton (Matt Gourley) menerangkan kepada penonton bahawa dia telah meneliti sumbang mahram dan penemuan undang-undang negeri mengenai topik yang tidak konsisten dan ketinggalan zaman. Dia mendedahkan bahawa penulis rancangan itu membenarkannya membahas topik itu hanya jika dia mengenal pasti dirinya sebagai penulis pada akhir episod.

Pengeluaran

"Wedding Videography" ditulis oleh Briggs Hatton dan diarahkan oleh Adam Davidson. Ini adalah kredit penulisan pertama dan satu-satunya Hatton untuk pertunjukan, serta kredit pengarah kelapan dan terakhir Davidson. Episod ini ditembak dalam olok-olok format dan digambarkan sebagai salah satu projek dokumentari Abed.[1] Acara ini sebelum ini menggunakan format mockumentary dalam "Pembuatan Filem Dokumentari Pertengahan", "Pembuatan Filem Dokumentari: Redux", dan"Pembuatan Filem Dokumentari Lanjutan".[2]

Stacy dimainkan oleh Erin McGathy, yang baru sahaja berkahwin dengan pencipta siri Dan Harmon dalam kehidupan sebenar.[2] Harmon menjelaskan bahawa episod itu memberi perhatian kepada ketakutannya tentang apa yang dia fikir akan berkahwin dengannya.[3] Matt Gourley memerankan Hatton di babak terakhir, dan pelakon lain mewakili Harmon dalam adegan yang sama.[1][4] Harmon kemudian menjelaskan bahawa dia tidak muncul sebagai dirinya sendiri kerana Hatton dan penulis lain di tempat kejadian semuanya digambarkan oleh pelakon dan dia tidak mahu menonjol.[3]

Penerimaan kritikal

Episod itu mendapat ulasan yang pelbagai daripada pengkritik. Eric Goldman dari IGN memberikannya 8.5 dari 10, menunjukkan episod "hebat", dan menyatakan bahawa pertunjukan itu menunjukkan sekali lagi betapa pentingnya watak-watak utama yang mementingkan diri sendiri. Dia memilih peranan Chang, Elroy (Keith David) ketagihan untuk "mendorong orang kulit putih", dan tanda akhir untuk pujian.[1] Alan Sepinwall dari Uproxx memuji episod itu, bersama dengan "Pengintipan Moden"dari minggu sebelumnya, kerana menjadi yang terbaik musim ini dan memberikan kembali bentuk untuk persembahan. Dia menyatakan bahawa walaupun rancangan itu memberikan komen yang lebih baik mengenai format mockumentary pada masa lalu, episod itu masih memberikan perspektif orang luar yang kukuh mengenai dinamika kumpulan.[5]

Joe Matar dari Den Geek jauh lebih kritikal terhadap episod itu, memberikannya 1.5 daripada 5 bintang dan menyebutnya sebagai episod terburuk yang dihasilkan oleh Harmon. Dia mengkritik premis itu kerana ceroboh dan mengulangi gimik sebelumnya (format mockumentary) tanpa menambahkan sesuatu yang baru, dan dia mengatakan bahawa episod itu anehnya tidak berstruktur.[2] Joshua Alston dari The A.V. Kelab memberikannya B-, dengan memperhatikan bahawa walaupun sering lucu, ia berfungsi lebih baik sebagai "koleksi klip" dan bukannya episod penuh. Dia menambah bahawa hubungan watak menjadi kurang jelas, yang dia rasa mengancam kemampuan pertunjukan untuk merasa nyata atau introspektif seperti musim sebelumnya.[6]

Dalam peringkat retrospektif 110 episod rancangan, Cory Barker of TV.com meletakkan episod tiga puluh satu, dengan memperhatikan bahawa ia "mendapati jalan tengah yang bagus antara lucu dan menghangatkan hati".[7]

Rujukan

  1. ^ a b c Goldman, Eric (26 Mei 2015). Komuniti: "Tinjauan Videografi Perkahwinan". IGN. Diperoleh 15 Julai, 2020.
  2. ^ a b c Matar, Joe (26 Mei 2015). "Komuniti: Kajian Videografi Perkahwinan". Den Geek. Diperoleh 15 Julai, 2020.
  3. ^ a b Chan, Robert (27 Mei 2015). "'Komuniti 'Episod 12: Perkahwinan, Keluarga, dan Masa Depan Pertunjukan Dan Harmon Ponders ". Yahoo!. Diperoleh 15 Julai, 2020.
  4. ^ Valentine, Evan (26 Mei 2015). "Ringkasan Komuniti:" Videografi Perkahwinan"". Collider. Diperoleh 15 Julai, 2020.
  5. ^ Sepinwall, Alan (26 Mei 2015). "Ulasan: 'Komuniti' - 'Videografi Pernikahan': Amaran krisis perkahwinan!". Uproxx. Diperoleh 15 Julai, 2020.
  6. ^ Alston, Joshua (26 Mei 2015). "Komuniti: "Videografi Perkahwinan"". The A.V. Kelab. Diperoleh 15 Julai, 2020.
  7. ^ Barker, Cory (11 Jun 2015). "Greendale Forever: Peringkat SEMUA Episod dari Komuniti". TV.com. Diperoleh 15 Julai, 2020.

Pautan luaran

Pin
Send
Share
Send