Icingtons - Icingtons

Daripada Wikipedia, Ensiklopedia Percuma

Pin
Send
Share
Send

Icingtons (juga dikenali sebagai Icingtons Perancis) tradisional perkahwinan patung-patung yang dibuat sepenuhnya dari gula aising. Icingtons dapat dibezakan dari patung perkahwinan lain dengan penampilan lembut organik mereka. Mereka diletakkan di atas kek perkahwinan sebagai visual dan simbolik mekanisme.

Bahan-bahan

Icingtons terdiri daripada icing diraja, juga dikenali sebagai 'icing keras' atau 'icing siap-gulung', atau pes gula.

Asal-usul

Reka bentuk icingtons diilhamkan oleh pawagam Perancis klasik tahun 1940-an dan 1950-an. Mereka memiliki sederhana namun elegan estetik yang merangkumi kecanggihan pelakon dan pelakon Perancis klasik di layar. Walaupun kek lapis menjadi popular di Amerika pada tahun 1950-an sebagai simbol kesatuan,[1] icingtons membezakan diri dengan mengekalkan keanggunan mereka.

Perbezaan antara topper kek

Hari ini, perkataan 'figurines kek' dan 'topper kek' boleh ditukar ganti. Lapisan kek semakin merujuk kepada patung-patung yang terbuat dari plastik, porselin dan sekarang tanah liat polimer. Patung-patung yang terbuat dari icing secara tradisional disebut sebagai icingtons. Ada yang menggunakan istilah umum 'gula pasta gula' untuk menerangkannya, kerana pada masa ini banyak gula tepung tanpa pengaruh Perancis.

Kesenian

Icingtons telah berkembang dari dapur patisserie tukang masak dan penghias kek menunjukkan kemahiran mereka dalam fondant, marzipan, dan icing diraja. Penciptaan gula Icing dianggap bentuk seni sendiri, dan memerlukan banyak kemahiran dan ketukangan, dan mungkin melibatkan timbul, kelim, broderie anglaise, dan Garret frills.[2]Iceconson moden tidak tersasar jauh dari tradisional - mereka masih mengekalkan penampilan yang lembut dan elegan yang mencerminkan French Classics.

Rujukan

  1. ^ Cele Otones dan Elizabeth Pleck (2003), Impian Cinderella: Daya tarikan perkahwinan yang mewah, University of California Press, hlm. 124–125, ISBN 0-520-24008-1
  2. ^ Anne Smith, Seni pembuatan gula: Sugarpaste, Merehurst Press, 1987

Pin
Send
Share
Send