Hochzeitssuppe - Hochzeitssuppe

Daripada Wikipedia, Ensiklopedia Percuma

Pin
Send
Share
Send

Hochzeitssuppe
Bramstedt Hochzeitssuppe 01 (RaBoe) .jpg
Hochzeitssuppe dengan bakso, asparagus, dan kastard telur
JenisSup perkahwinan
Tempat asalJerman
Bahan utamaSup ayam, daging ayam, bebola daging, asparagus kepala, mee, dimasak telur

Hochzeitssuppe (secara harfiah: "sup perkahwinan") adalah jelas Sup Jerman berdasarkan ayam kuahnya, diperkaya dengan daging ayam, kecil bebola daging (Fleischklößchen), asparagus kepala, mee dan sedap kastard telur hiasan (Eierstich). Kadang kala kismis ditambah juga.

Hochzeitssuppe[1][2] dimakan di Jerman Utara dan Jerman Selatan oleh pengantin lelaki dan pengantin lelaki dan tetamu, secara tradisional selepas perkahwinan upacara, dan biasanya dijadikan sebagai pemula pada menu di Majlis perkahwinan. Ia juga dimakan di wilayah lain di Jerman, kerana Brautsuppe ("sup pengantin perempuan") yang disajikan untuk semua tetamu dulu menjadi unsur setiap perkahwinan.

Variasi adalah Westfälische Hochzeitssuppe ("Westphalian Wedding Soup"), kaldu yang disediakan secara tradisional dari daging lembu. Ini juga menjadi hidangan menu perkahwinan, diikuti dengan daging sejuk dari mana kuahnya disediakan, disajikan membuat semula, kulit silvers bawang dan acar gherkins sebagai kursus kedua.

Terdapat banyak resipi untuk Hochzeitssuppe dalam buku masakan daerah. Di kedai runcit terdapat juga jenis sup segera dengan nama ini.

Lihat juga

Rujukan

  1. ^ "Salinan yang diarkibkan". Diarkibkan daripada asal pada 2011-07-26. Diperoleh 2019-06-19.CS1 maint: salinan yang diarkibkan sebagai tajuk (pautan)
  2. ^ "Salinan yang diarkibkan". Diarkibkan daripada asal pada 2010-01-13. Diperoleh 2010-04-09.CS1 maint: salinan yang diarkibkan sebagai tajuk (pautan)

Pin
Send
Share
Send