Jumlah Penduduk di Malaysia Tahun 2009

| June 7, 2013

“…Malaysia oh tanah airku..tempatnya tumpah darahku…negeri yang kaya dan makmur..” Tiba-tiba sahaja aku terfikir berapa lah sebenarnya jumlah rakyat negara Malaysia yang pelbagai kaum ini. Jika kita fikir-fikir, rasanya macam tak ramai je. Tapi yang jelas, perasaan kita itu takkan membawa apa-apa kesan jika kita tidak membuat sedikit penyelidikan. Dengan kata lain, kita mestilah bersumberkan sesuatu dalam mendapatkan maklumat. Jadi rasa-rasanya berapa ramai penduduk di Malaysia.

Berasakan diriku yang bagus, aku mendapati, berdasarkan U.S. Census Bureau, International Database yang dikeluarkan baru-baru ini, jumlah terkini rakyat Malaysia (yang didaftarkan) ialah seramai 25,715,819 orang, dan jumlah ini ialah yang ke 46 tertinggi di dunia. Penduduk teramai di dunia ialah China (1,338,612,968), diikuti dengan India (1,166,079,217) dan yang ketiga ialah negara yang berasa bagus, sapa ye? Sapa lagi kalau bukan United States (307,212,123). Ni berdasarkan perangkaan terbaru pada tahun 2009 dan jumlah penduduk dunia ini akan bertambah dengan masa.

Hmmm, takda la ramai sangat pun rakyat United States tu, hanya satu per tiga daripada negara China. Dan kita pulak, takda la teruk sangat kan, no ke 46, so ok lah. Tapi kalau kuantiti tak bagus, tak bagus gak kan. Kualiti yang paling penting. Setuju tak dengan informasi ini?

P.S. I – Subhanallah! Gambar Wajah Lelaki Tahfiz Yang Bercahaya
P.S. II – Kisah Benar – Balasan Kerana Hina Hukum Allah. Mesti Baca!
P.S. III – Kereta Myvi Terbang!! Jom tgk!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Carian kata kunci paling popular:

  • Penduduk malaysia 2009
  • Populasi Penduduk Malaysia terbaru

Tags: , , , , ,

Category: Fakta dan Informasi

About the Author ()

"Bacalah dengan menyebut nama Tuhanmu yang menciptakan." (Surah Al-‘Alaq 96: 1)

Comments (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

Sites That Link to this Post

  1. Informasi Malaysia Kini » Jumlah Penduduk India di Malaysia 2009 | October 22, 2009
  2. jumlah penduduk | March 31, 2010
  1. khalidrizuan91 says:

    setuju2 lebih2 lg rakyat Indonesia y ramai tapi malas