Rambutan Berisi Batu Jernih

| May 6, 2012

Melayukini.net – Rambutan Berisi Batu Jernih | Jika sebelum ini kita pernah mendengar kes gadis mengeluarkan batu kristal dari mata. Tetapi kali ini buah rambutan pula. Namun ia bukanlah batu kristal, akan tetapi batu yang jernih. Pelik tapi benar. Itu yang berlaku kepada seorang penoreh getah dari Kampung Keda, Sadik di Kupang dekat sini apabila menemui buah rambutan yang berisi batu.

Saayah Ibrahim, 56, berkata, dia tidak menyangka menemui satu objek seperti seketul batu jernih selepas mengupas kulit rambutan ketika mahu menikmati buah itu semasa keluar menoreh di sebuah kebun di Kuala Pegang dekat sini baru-baru ini.

“Saya terkejut apabila mendapati isi rambutan yang hendak dimasukkan ke dalam mulut adalah seketul batu berwarna jernih,” ceritanya ketika ditemui di rumahnya di Kampung Keda, Sadik, Kupang dekat sini kelmarin.

Melayukini.net - Kejadian Allah SWT yang tidak diduga. Salah satu kekuasaan dari Maha Esa. Mujur Puan Saayah tidak tertelan batu jernih tersebut. Bimbang ada masalah yang bakal terjadi kerana kita sendiri tidak mengetahui asal usul batu tersebut yang terdapat dalam rambutan. Tetapi biji rambutan pun keras juga kan.

P.S. I – Hukum Mencukur Bulu Kening dan Bulu di Kaki. Penting!
P.S. II – Top 20 Orang Paling Kaya di Malaysia 2012
P.S. III – Menakjubkan!!! Saintis temui tasik ais batu gergasi di Planet Marikh. Jom tengok!

Sumber: Kosmo | Koleksi Luar Biasa Dan Pelik Melayukini.net

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Category: Luar Biasa dan Pelik

About the Author ()

Comments are closed.