Subhanallah! Hujan Ikan Di Honduras Australia (Gambar & Video)

| February 12, 2012
 

Subhanallah! Hujan Ikan Di Honduras Australia | Seperti sebelum-sebelum ini, kita sering mendengar tentang kisah berlakunya hujan batu. Tetapi kali ini Melayukini.net ingin tunjukkan kepada anda mengenai hujan luar biasa yang telah berlaku di Australia. Apa yang luar biasanya, hujan tersebut bukan hujan air semata-mata tetapi boleh dikatakan sebagai hujan ikan. Macam pelik, tetapi ini adalah kisah benar. Tengok gambar hujan ikan pelik dari langit di bawah ini.

Lokasi kejadian pelik ini berlaku Lajamanu di Wilayah Utara, mempunyai populasi penduduk seramai 669, telah menyaksikan beratus-ratus ikan pelik yang bewarna putih dan kecil jatuh dari langit semasa hujan yang kebanyakannya masih hidup. Jangan lupa menonton video  Hujan Ikan Di Honduras Australia di atas. Subhanallah!

Pakar cuaca di Australia percaya ikan pelik, Spangled Perch, disedut dalam ribut petir sebelum jatuh ke atas bandar kecil itu. Mark Kersemakers, peramal cuaca di Biro Meteorologi Australia, berkata: “Ia boleh melayangkan ikan pelik itu sehingga 40,000 hingga 50,000 kaki di udara.

Ia adalah kali ketiga dalam tempoh kurang daripada 30 tahun Lajamanu dihujani oleh ikan yang jatuh dari langit, menurut News Northern Territory, selepas laporan fenomena pada tahun 1974 dan 2004.

Melayukini.net - Subhanallah, hujan ikan pelik merupakan salah astu kekuasaan Allah SWT yang ditunjukkan kepada hambaNya.  Walaubagaimanapun, ikan tersebut tidak semuanya masih hidup. Kebanyakkannya sudah mati kerana tidak mendapat oksigen dalam air.

Sumber: Tao tau Ajer | Koleksi Luar Biasa Dan Pelik Melayukini.net

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Carian kata kunci paling popular:

  • gambar hujan batu
  • hujan ikan di australia
  • hujan pelik
 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Category: Luar Biasa dan Pelik

About the Author ()

Dunia ini ibarat pentas. Kita adalah pelakonnya. Maka berlumba-lumbalah beramal supaya hidup bahagia di dunia dan akhirat.

Comments (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. sharifah says:

    de pulak HONDURAS kat AUSTRALIA… hahaha! sape reporter news ni? meh sekeh sat kpale tu. jauh benor beza nya.. 1 kt benua amerika utara.. 1 lagi kt benua australia..
    heheh…jgn marah ye.. kesian kt org mesia.. de yg terima berita bulat2, dorg percaya.. pasni study dulu berita ni.. baru upload utk tontonan umum ye.. terima kasih =)

  2. wan... says:

    tak bleh tgj video pun…ader jer kata private…ceh