Kisah Lawak Presiden Bush Di Kuala Lumpur

| February 22, 2012

Kisah Lawak Presiden Bush Di Kuala Lumpur | Sewaktu Preseden Bush mengunjungi Malaysia baru-baru ini… dia dibawa mengeliling ibukota dengan menaiki sebuah kereta mewah. Pemandu kereta mewah itu tiba-tiba berkata…”Tuan Cakap aje apa yang nak di ibukota ini… saya pasti tunaikan..”

“Well”, kata Bush…”Sebenarnya saya sudah lama ingin memandu kereta sendiri. Di US.. .kalau saya mahu keluar kemana-mana pastinya sudah tersedia pemandu dan kereta peribadi untuk saya. Saya ingin sangat memandu sendiri… tapi tidak pernah mendapat melakukannya.”

“Wah,” kata pemandu..”Kalau itu saja permintaan tuan.. tidak jadi masalah..”

Dan kemudian mereka pun bertukar tempat. Presiden Bush memandu dan pemandu tadi duduk di belakangnya. Tetapi bila sampai di persimpangan pertama… Bush lupa untuk berhenti di lampu merah..

Tiba-tiba polis mengikuti kereta tersebut dan memberhentikannya… polis turun dari motornya, dan menghampiri kereta tersebut. Tetapi sebaik sahaja dia mendekati.. ia melihat Presiden Bush… dan ia segera kembali ke motornya dan menghubungi pegawai atasannya.

“Tuan..” kata Polis itu. “Saya baru saja menahan seorang pembesar.”

“Apa?” kata atasannya, “Ketua Polis ke?”

“Bukan Tuan.. dia lebih tinggi dari Ketua Kita”

“Hey, adakah kamu menahan Perdana Menteri?”

“Tidak Tuan.. malah dia lebih tinggi lagi.”

“Well, siapa yang kamu tahan itu?” tanya pegawai atasan kebingungan.

“Tidak tahu Tuan..” jawab Polis.

“Kenapa ko tidak tahu pula..” tanya pegawai atasan itu lagi.

“Tapi siapapun dia, yang pastinya pemandunya saja sudah Presiden Bush! Jadi yang dibawanya mesti lagi hebat lagi tuan!”

Melayukini.net – Ha ha ha ha. Mesti kalut gila pegawai atasan polis tu. Tiba-tiba aku tertanya siapa yang lagi besar dari Presiden USA eh? Korang ada idea tak? Yang paling penting, Allah Maha Besar dan Allah kekal abadi. Yang memasukkan kita ke syurga kelak bukan lah amal kita, tetapi redha dan rahmat Allah kepada kita. Jadi banyakkan lah berdoa ya.


Sumber: Gelihati | Layari Kisah Lawak Pecah Perut Informasi Malaysia Kini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Category: Komedi

About the Author ()

"Bacalah dengan menyebut nama Tuhanmu yang menciptakan." (Surah Al-‘Alaq 96: 1)

Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. gaban says:

    kenapa pula bkn amal kita yg dpt masukkan kita ke dlm syurga??bknkah ada hadis mengatakan selepas matinya seorg hamba itu maka terputuslah segalanya kecuali ilmu yg diajarkan,sedekah dan amal jariah yg berterusan dan doa anak yg soleh…..