Subhanallah! Ikan Keli Gergasi (5 Gambar)

| January 25, 2012

Melayukini.net – Subhanallah! Ikan Keli Gergasi (5 Gambar) | Seekor ikan keli bersaiz gergasi telah ditangkap oleh nelayan di Mukah, Sarawak. Berita tentang ikan keli gergasi ini telah menggemparkan bukan sahaja penduduk tempatan tetapi seluruh Malaysia. Ikan pelik yang mempunyai berat lebih kurang 2 tan (2000kg) itu dikatakan tersesat dan mati di tepian sungai. Seorang pemborong ikan cuba mengangkat ikan keli tersebut dengan menggunakan kren tidak berjaya. Dia hanya berjaya mengangkat ikan keli gergasi itu hanya selepas menyiat kulit ikan pelik itu. Daging ikan keli gergasi itu dikatakan dipotong-potong dan dijual dengan harga RM6 sekilo. Satu kampung boleh kenyang kalau buat kenduri ni. Mari kita tengok gambar pelik ikan keli gergasi yang terdampar di Mukah Sarawak ini. Jom!





Lagi Entri Ikan Pelik

1. Subhanallah! Ikan Menyusu Di China
2. Subhanallah! Fenomena Ikan Aneh Sebelum Tsunami
3. Subhanallah! Ikan Emas Yang Bersalut Emas
4. Subhanallah! Ikan Aneh Mirip Buaya
5. Ikan Pelik Kepala Raksasa Terdampar di Pantai
6. Wow! Gambar Ikan Bawal Gergasi Terbesar Dunia
7. Ikan Pelik dan Aneh Yang Mempunyai Gigi Manusia
8. Subhanallah! Ikan Bergigi Manusia Yang Pelik

Sumber: Tranungkite | Layari Berita Luar Biasa Informasi Malaysia Kini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Carian kata kunci paling popular:

  • yhs-mystartdefault
  • ikan terbesar di sabah
  • ikan keli gergasi di mukah sarawak
  • ikan keli gergasi
  • raksasa ikan mukah
  • pelik tapi lucu
  • keli gergasi mukah sarawak
  • ikan termahal di sarawak
  • ikan sungai sarawak
  • gambar pelik dan lucu

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Category: Luar Biasa dan Pelik

About the Author ()

"Bacalah dengan menyebut nama Tuhanmu yang menciptakan." (Surah Al-‘Alaq 96: 1)

Comments (94)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. ahmad zairin says:

    tu ikan yu harimau la

  2. babun nyanyok says:

    keli sangat!!!!!

  3. nana says:

    sorry to say its not ikan keli ok….e2 yu paus btw that is bangkai not dorg tgkp…harap maklom….

  4. ahmad lentok says:

    kurang pengetahuan la org yg tulis ni…ada ka keli…tak tgok national geographic ke?

  5. ikan keli apa macam tu

  6. Panglima Zi says:

    aduhh… tu sah “whale shark” .. xcye g tgk google images… haizz..

  7. nur chahaya says:

    geli je nk mkn..ade ke sggup mkn?? mcm x ikan keli jep..

  8. nca says:

    ni bkn ikan keli kan…

  9. LoLololol says:

    LOL…paus dah jd keli….

  10. rimbawan says:

    first time ak tngok keli ad insang kat luar.. tu bkn keli la.. tu yu paus atau yu harimau.. Whale Shark – Rhincodon typus

  11. rimbawan says:

    first time ak tngok keli ad insang kat luar.. tu bkn keli la.. tu yu paus atau yu harimau.. Whale Shark – Rhincodon typus…

  12. penGk0-mAn says:

    betol la…. tu “whale shark”…… x caye ttngk google images…..

  13. Ni ikan jerung air tawar..

  14. whaleshark says:

    Whale Shark lah!! Kalau nak menulis, biar disertakan dengan ilmu. baru bermanfaat

  15. sukri says:

    lor..itu spesis ikan yu la…mesti tak pernah tgk Discovery Channel.. ikan keli ngan ikan Yu po xleh beza..

  16. Chan says:

    It’s a whale shark for God’s sake.
    This Melayukini.net is spreading wrong rumors about animals.
    This is the second article that got the animal’s name wrong.
    Gosh…

  17. Diyanah says:

    damnnn. its a dead shark whale people!. not catfish. how weird can u people be?

  18. BahangRambang says:

    da jdi bangkai rilek jah jual Rm6 sekilo…

  19. ?????? says:

    tu whale shark la dol……

  20. ksao says:

    betapa cetik pengetahuan nyer admin blog nie… otak letak punggung kot… ikan yu ckp ikan keli… dah nampak kebodohan dalam mencari traffic..

  21. matt jakey says:

    ni sbb byk sgt layan citer dvd la ni…

  22. mat dauh says:

    macam dugong jah

  23. mad says:

    ni bkn paus jerung tu ka..

  24. anonymous says:

    ini bukan ikan keli daaaaa :-S
    jahil tol

  25. anonymous says:

    INI BUKAN IKAN KELI DAAAA
    jhil tol :-S

  26. cery says:

    ni ikan paus..
    tgk national geography la sket…
    lu x tw, jgn pndai2 ltak nme jew….

  27. johny despath says:

    keli paling besor aku penah tgk 4 meter je pnjg itupown bukan kat malaysia..ate nampak benor nipunya….ate teman ade bela keli besor 1.5 meter kat umah….

  28. jacklizzard says:

    bagi la FAKTA….admin ni pin kekadang pandai sangat nak putar alam… ni kan yu harimau…..bijak la sisikt bila buat artikel tu..kaji la dulu….jangan la nak sesatkan pembaca….

  29. bitch*-*PLEASE says:

    ades tu la kurang tgk national geo ni
    tu kan yu harimau . tu aku tgk macam hidup lagi tu .

  30. yop says:

    hotak ang keli.. bengong… belajo dlu…

  31. LoL says:

    keli gergasi atas dahi mum….LoL

  32. jagagambar says:

    itu bukan ikan yu tau keli..itu ikan kerapu..kerapu yang dah besar..kalau kat sabah kerapu peringkat ini digelar kuratang.

  33. john says:

    ni paus la
    amenda keli
    bongok

  34. Linda Daru says:

    Salam semua Untuk perngetahuan semua ikan ni tak ada pelik nye ikan ini di kenali sebagai whale shark memang rupa nye mcm ikan keli tapi bukan ikan keli. Ikan ni tergolong dalam ketegori ikan paus . makan platon tak ada gigi pun lebih lebih pun di kumam nye korang sampai lemas hahaha………untuk info tambahan http://en.wikipedia.org/wiki/Whale_shark
    tengok la animal planet and discovery channel…tv ni bukan utk tgk drama je ambil la perngetahuan sedikit sekian terima kasih.

  35. parkmin says:

    tu bkn keli tp paus yu(whale shark)

  36. apa punye manusia la korg ni says:

    lol… suka hati admin tu la nak tulis apa… korg bace blog dia.. dia untung trafic naik… korg kutuk dia xde masalh kot… korg je dpt dosa… nak komen biar la beradab sket… jgn smpi guna perkataan yg xspttnye… mcm bodoh bagai…. haih

  37. dada says:

    ni kan yu harimau,bodoh betul la yg tulis ni

  38. jake says:

    memang le ni whaleshark… aku rasa admin ni pun tahu la natang ni bukan ikan keli… saje je nak bagi tajuk propa… ni caranya nak naikkan trafik blog la… duhhh… dah berjaya pun dia kan korg duk komen2 kat sini… tekan la iklan pulak… support admin, okeh… haha!

  39. hifni says:

    tu bukan WHALE SHARK yg dalam cter wonderpet kewp.. haha

  40. hazli says:

    ini jerung paus daaa

  41. soaffie says:

    ITU IKAN YU PAUS, BUKAN IKAN KELI GERGASI

  42. jaie says:

    ni kalau jeremy wade tau ni……

  43. fikirpakaiotak says:

    post macam gempak sangat je rupa-rupanya hm…..whale shark la ek,and P.S. he’s dead not captured.

  44. Chaq.. says:

    ini whale shark la…. harmlesss… makan plankton n krill jeekkk… huh…

  45. zakuan_nafis96@yahoo.com says:

    ikan keli atok kau bodo nak mampos asshole

  46. rocky says:

    Penulis yang betul-betul tak keluar kotak dan tak ada otak. Jangan fikir pembaca telan bulat-bulat apa yang kau tulis. Ikan tu namanya tiger shark, ada juga yang panggil whale shark. Dia makan plankton, bergerak dengan mulut terbuka supaya dapat menapis plankton. Dalam gambar tu tunjuk ikan tu dah busuk, sebab tu kulitnya terkupas. Semua yang penulis tu tulis berdasarkan gambar yang dia tengok bukan dia tengok ikan itu. Ikan keli duduk dilaut??? Siapa yang nak makan bangkai ikan???Penulis bodoh tu lah yang makan!!!!!

  47. Azham says:

    ni nama dia shark whale. hidup kat laut di perairan Philippines

  48. Alekz says:

    Keli?? paloi.

  49. suhaidayanti says:

    ni bukan keli apa la .. ni la jerung paus/ paus harimau.. hnya trdpat d perairan kita ja… dh tu g bunuh.. dh la species terancam..

  50. Mahuna Mahu says:

    Semua salah…. bukan paus laa. ini Yu Pasir. kalau paus mana ada insang pulak. Paus mamal, nafas ikut hidung, beranak etc..etc.. biologi tkt 4. dalam Nat Geo. animal planet pun fakta auta tu pun orang caya. yu ni selalu renang dikawasan pasir cetek makan krustasia dan ikan2 kecil. keluarga yu cuma x de gigi JAWS.
    Keli, Bujuk , Baung adalah satu famili dgn spesis ni. X salah kalu kata keli kalu nak sensasikan cerita sebab org kampong yg celik IT saja yang buka blog. yg cerdik2 x layan blog2 niih. hhe..he…