Subhanallah! Fenomena Ikan Aneh Sebelum Tsunami

| December 24, 2011

Subhanallah! Fenomena Ikan Aneh Sebelum Tsunami | Ekoran gempa bumi berukuran 8.9 skala Richter di luar Pantai Sendai di Jepun 11hb Mac 2011 lalu, sebuah persisiran pantai di Mexico telah ‘dihadiri’ jutaan sekumpulan besar ikan pelik berbagai jenis. Antaranya yang dilihat adalah ikan sardin, ikan pelata, ikan bass dan ikan bilis. Kehadiran ikan-ikan tersebut membuatkan suasana persisiran pantai dilitupi dengan warna hitam gelap berminyak.

Bagi nelayan di kawasan Pantai Acapulco, Mexico, ia bagaikan bulan jatuh ke riba. Mereka hanya menggunakan pukat, bakul dan apa sahaja yang tercapai untuk menangkap ikan-ikan tersebut.

“Di sana dalam 20 hingga 30 orang nelayan bersama-sama anak-anak mereka mengambil kesempatan atas fenomena ini”, ujar Carlos Morales yang turut teruja menyaksikan fenomena ikan pelik tersebut.

Nelayan di sekitar kawasan tersebut yakin kejadian pelik ini berlaku kerana bencana Tsunami yang melanda Jepun baru-baru ini. Walaubagaimanapun, para pakar tidak pasti kejadian ini mempunyai kaitan dengan Tsunami di Jepun.

“Tsunami sememangnya boleh mengubah sesuatu, namun ia jauh untuk mendakwa ia ada kaitan(dengan tsunami di Jepun)”, kata Rich Briggs yang juga ahli geologi daripada U.S Geological Survey. Lihat gambar-gambar fenomena ikan pelik yang sempat dirakam di luar persisiran pantai Mexico:

Melayukini.net – Ramai membuat sangkaan ia adalah satu kejadian yang membawa suatu mesej yang akan berlaku seperti dengan mengaitkan kejadian Tsunami di Jepun. Namun, ketentuan adalah daripada Allah SWT.

Sumber: Zon Bebas | Koleksi Luar Biasa Dan Pelik Melayukini.net

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Carian kata kunci paling popular:

  • fenomena ikan aneh sebelum tsunami
  • kejadian pelik sebelum tsunami di jepun
  • www kejadian menjelang tsunami aceh

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Category: Luar Biasa dan Pelik

About the Author ()

Comments (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. BADRUL HISAM BIN BISTAMAM says:

    aku percaya……

  2. admin lahabau says:

    Takler ini shoal ikan datang ke pesisiran makan udang atau plankton, pada musim2 tertentu. Kat Pulau Pinang Area balik pulau dan gertak sanggul pun selalu jadik.. cehh