9 Langkah Membuat Tudung Senduk (Lawak!)

| December 21, 2011

9 Langkah Membuat Tudung Senduk | Entry yang agak menyentap lagi selepas entri 8 Jenis Fesyen Tudung Pelik Di Malaysia dan 11 Fesyen Kontroversi Gaya Tudung Wanita Malaysia yang diinspirasikan oleh artikel asal yang bertajuk Koleksi Jenis-jenis dan Fesyen Tudung. Maaf. Bukan nak menghentam kaum wanita. Cuma nak sentap atau usik sedikit je. Baguslah kalau korang terasa. Tapi terasa je tak cukup. Semoga kalian menjadi muslimah sejati yang menjadi pendokong deen Allah. Amin. Gambar-gambar dan ulasan adalah dipetik dari Meriahuoll (kredit link di bawah).


Langkah 1: amik tudung bace cerah..cream..warna light2..pakai cam biase…tudung bawal lagi bagus..

Langkah 2: ikat kebelakang ujung tudung tu..jerut leher hingga muka bertukar menjadi biru…

Langkah 3: amik tudung lain corak2…bendera juga boleh yer..

langkah 4: amik tudung warna tadi…letakkan di bawah dagu….ala2 nak gantung diri gitew

Langkah 5: ikat mati di atas kepala..pastikan ketat…pastikan nak bukak mulut pun susah yer….

Langkah 6: ikat reben..pastikan kemas…

tadaaaaaa…siap…….chantek kan…

Nak cantek lagi letak keronsang..penambang gaya…dah siap tudung senduk….gaya ni mmg sesuai di pakai ketika majlis berjumpe bakal mertua…melawat saudara di hospital tampoi…

kalau nak cantek lagi..gunakan anak tudung putih dan tudung puteh sebagai warna asas….untuk aksesori..amik sedikit kapas sumbatkan ke dalam dua belah lubang hidung…

Gaya ini sesuai untuk menghadiri majlis tahlil arwah dan majlis pengebumian…sekian terima kasih. selamat mencuba…

Sumber: Meriahuoll via Kumbang Jingga | Layari Koleksi Informasi Menarik Melayukini.net

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Carian kata kunci paling popular:

  • cara buat reben letak di kepala
  • cara ikat tudung dengan kerongsang
  • tutorial tudung kelakar

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Category: Fakta dan Informasi

About the Author ()

"Bacalah dengan menyebut nama Tuhanmu yang menciptakan." (Surah Al-‘Alaq 96: 1)

Comments (17)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. nuwi says:

    HAHAHAHAHA! Barulah ikut tema! :D

  2. AsianKidLovesToufu says:

    WAHAHAHA…
    macam Kipas helikopter Doremon ade gak ..wkwkwkwk

  3. Kin says:

    Haha, terbaik!

  4. sue says:

    aduhhhh gelak sampai kuar airmata…terbaik la…

  5. kawaii XDD says:

    x tahan laaa XDDD sampai tersedak air tengah minum XDD keluar air kat hidung selepas tersedak tu .. so muka saya camni –> =..=” tersedak sampai kuar air la katakan XDDD

  6. Ha ha ha ganas sgt ko ni sampai tersedak keluar air dr hidung kekeke..

  7. Heiqal says:

    hahahahaha, tersembur air milo kat screen laptop aku..kuang hajau..mengigil perut aku mcm vibrator gelak2….paiseh mamat ni…muka mcm gampang…sumpah..hahaha

  8. farah says:

    sumpah lawak…. hahahahahahahah

  9. sentap sekejap tengok tudung gaya pocong. wakwak!

  10. maya says:

    adeihhh…. keras perut aku

  11. sya says:

    sumpah kelaka giler hahhahahah

  12. yazix says:

    haha.. aku tegelak sampai nk tertelan rokok aku sial.. cam harem..

  13. ina says:

    hahaha..klkr gle….

  14. akula says:

    kahkahkah..gambar yg last tu..mmg lawak..muka mcm hampeh je…kahkahkah