11 Fesyen Kontroversi Gaya Tudung Wanita Malaysia

| December 15, 2011
 

11 Fesyen Gaya Tudung Wanita Malaysia | Entry yang agak menyentap lagi selepas entri 8 Jenis Fesyen Tudung Pelik Di Malaysia yang diinspirasikan oleh artikel asal yang bertajuk Koleksi Jenis-jenis dan Fesyen Tudung. Maaf. Bukan nak menghentam kaum wanita. Cuma nak sentap atau usik sedikit je. Baguslah kalau korang terasa. Tapi terasa je tak cukup. Semoga kalian menjadi muslimah sejati yang menjadi pendokong deen Allah. Amin. Gambar-gambar dan ulasan adalah dipetik dari Meriahuoll (kredit link di bawah).


Cara pakai tudung ni mudah je…anak tudung..belasah je anak tudung apa…pin bawah dagu..kelepet tepi..amik cincin masuk ujung tudung tarik…siap..selalunya makcik2 banyak pakai style tudung ni….


Tudung ni pulak memang biase…makcik2 nak pi sebelah umah ..kuar2 jalan2..tudung bawal katanya…hujung tudung selempang kiri dan kanan..siap…pantas….


Ade satu masa tudung corak2 tudung macam ni memang sangat popular…ape lagi amik tudung ikat ke ..ala2 mudah dan cepat…so makcik2…paling sesuai ketika hendak ke pasar atau mengumpat dengan jiran sebelah…


Ha macam ni pun ade..fesyen anak tudung terkeluar…kadang tu sampai tutup kening….ni ala2 x nak bagi nampak anak rambut katanya….ni yang menekankan penutupan aurat ni…


Tudung yang memang popular tahun 80an..tudung cikgu bedah katanya…ikat belakang…jalannnn …lalalala


Bila dah masuk-masuk tahun 2000 tu..mula tudung wardina katanya…ikat..gulung2 kat kepala..nahhh sepit tepi muka..siap…wardina x muka saya?


Bila wardina punya tudung popular…ade lagi tudung baru..tudung binda katanya…nak jugakkk…. kannnn ala2 sebonjot kat tepi muka…chantek sangat aku….


Then kuar pulak tudung kain jersi..ala2 getah..ko sarung je..siap…mudah cepat….macam2 kaler ade…pelangi..tompok2..ko cakap je…(dah macam jep sepah dah ni)


Di gabungkan pulak dengan tudung lain..nampak kelainnan katanya…variasi katanya…yer kerr. Tudung jersi baru.


Ni pulak tudung ala2 mak datin…bagi nampak rambut…ala2 kelas tanya..bagi nampak remos (dah lama tak dengar perkataan ni)…. jambul…ko mampu?


Pernah nampak orang pakai tudung telinga cam ni?…ni ala2 fesyen penjual kain orang Kampuchia… meniaga katanya ..panas… bagi nampak telinga. Senang nak tawar menawar harga kain…bagi jelas dengor…

Sumber: Meriahuoll via Kumbang Jingga | Layari Koleksi Informasi Menarik Melayukini.net

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Carian kata kunci paling popular:

  • cara pakai anak tudung dan tudung lilik
  • cara pakai tudung bawal fesyen terkini
  • gambar gadis melayu tudung
  • tudung berumur
 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Category: Fakta dan Informasi

About the Author ()

"Bacalah dengan menyebut nama Tuhanmu yang menciptakan." (Surah Al-‘Alaq 96: 1)

Comments (25)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. ayu jamal says:

    alaaaa laa manisnya
    yang tang pakai tudung ala ala peniaga kampuchia tu aku gelak terguling guling memang boleh masuk gelanggang raja lawak la…ha ha..adeiiii

  2. Tu memang lawak. Tapi betul apa…

  3. nuwi says:

    Sangat betul… serious! Hebat! clap clap clap :D

  4. sal says:

    haha bangang sgt da ak tgk… :p

  5. cik LALA says:

    Hahaha…dh xmampu nk gelak..

    Bagus gak teguran yg mcm ni..
    xpyh nk sentap lbh2..
    cool~~~~

  6. ellobayah says:

    mmg wardina sgt mukanya…hahaha

  7. azs says:

    makcik kiah mane sesattt ni..ahahahhaha…

    dia lelaki ke hapeeee??? kelaka siottt

  8. syaz zays says:

    cam lelaki jekk rupa org ats ni ?

    papew pon amboiii tahan lhaa gak malu ambik pic camnie . skurang2nya dia ada pic dalam blog ni . aq ada ? xDD

  9. anneliese says:

    cam laki jer ‘model’nye hahahaha.

  10. ritz_jb says:

    alamak….
    wehh…
    xcomplete ni…
    spatotnya ada lg…
    last skali dia ikat tdung jadi pocong!
    sumpah pecah perot!

  11. eija says:

    semua nya benar2 belaka tiada yg x benar melainkan benar hahahaha . . . lucunya model tu . . tp apapun satu fakta yg menarik dan ptt di hebahkan

  12. tanpa nama says:

    g2 lak..bgus nk bgthu wanita..
    but wt leklok lah dee…
    rase cm lawak je..kdang2 yg serius kne serius..

  13. sahabat says:

    kelakar tudung yg terakhir tueee

  14. Kuih Dorayaki says:

    ni la kak senduk nama die

  15. afifisa says:

    itu kak senduk la. admin ni kan.

  16. jambupurple says:

    hahahahahahah sy pempuan pun turut sakit perut tgk fesyen tudung kuar tlinga tu pergghhh… alhamdulillah sy x obses ngn pefyen tdg2 wlupun sy tokey tudung hehehe…

  17. wiiiii~ says:

    cayalah shawl wardina taknak kalah….jerumbai trlebih kt tepi…buatlah tutorial……..haha

  18. hamba Allah says:

    hahahahhahaah!!xthu nk komen ap..gelak xnk benti2 pulak..:P

  19. carinur says:

    ahahhahha…tersengih2 aku bc artikel ni…cute perr.hahahha

  20. Zie says:

    pakai tudung nampak tlinga…. classic sungguh…!

  21. Sitikusmati says:

    Hahahahahaha, muka admin pakai tudung nampak jambul ramos tu sebijik macam Ahkak Pink (Rosmah) sangat! Kalau buat duckface, lagi best! LOL xD

    Selamat berpuasa, admin! Jangan marah tau, hehe.

  22. ayudress says:

    hihih… comel nyer :P

  23. wawa@um says:

    hehe…mmg lawak…but dats de fact =.=’

  24. Mizirio says:

    Elok elok semua stail tudung tu melawakan pmpuan ,terus ajer nmpak x lawa belaka biler digayakan oleh model ni…mintak admin lebih brsedia dgn model yg x melucukan untuk masa hadapan..hahahahahaha!!!!!!!!