Gempar! Misteri Bangkai Raksasa Terdampar Di Pantai (5 Foto)

| October 31, 2011
 

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Satu bangkai raksasa seperti gajah purbakala telah dijumpai terdampar di sebuah pantai. Nampak macam buaya gergasi pun ada juga. Mungkin juga bangkai ikan paus. Tapi korang boleh menilainya sendiri. Korang boleh tengok gambar bangkai raksasa ni di bawah. Kalau sesiapa yang tahu lokasi di mana bangkai dijumpai, sila bagitau. Terima kasih. P/S: Semua manusia sepanjang zaman yang jasadnya telah hancur musnah akan dibangkitkan kembali ketika tiupan sangkakala kedua dan semua akan dihimpunkan di Padang Masyar. Maka, mahkamah akhirat pun bermula. Apakah nasib kita? Apa yang telah kita bawa? Renung-renungkan…







Sumber: Email | Koleksi Berita Pelik Melayukini.net | Jom LIKE Melayukini di Facebook: Like

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Category: Luar Biasa dan Pelik

About the Author ()

"Bacalah dengan menyebut nama Tuhanmu yang menciptakan." (Surah Al-‘Alaq 96: 1)

Comments (29)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Assalamualaikum…
    Rasa2 klau tak silap ni lokasi dia di pantai chenang langkawi.. Mengikut dari segi rupa bangkai memang sama…

  2. Oh ye ke. So bangkai apa tu?

    Thanks

  3. yuuu says:

    Pantai cenang langkawi

  4. Aah ty. Tapi bangkai apa tu? Ada sapa2 tau tak?

  5. Muhammad Amir says:

    Ni binatang Avatar Last Airbender kot

  6. lol….sesat dari set penggambaran ke? hehe…

  7. tak yg tau x pe says:

    bru ke lme ni

  8. Awal Oktober 2011 rasanya..

  9. syasya says:

    Lokasi dya at Pantai Chenang…Langkawi…

  10. Lemon says:

    Dkat ngan umah gua!! Pantai Cenang,Langkawi..Bangai ikan paus! paus ni dia sesat!

  11. reyna says:

    pantai chenang sya pun ada upload pic yang sama sebijik mcm ni

  12. ana says:

    lol…cam avatar punye minatang je..muehehhe….:)…*pengaruh tb….

  13. sham says:

    mengikut kajian yang dijalankan, bangkai yg dimaksudkan adalah bangkai seekor paus yg telah tersesat

  14. tiqah says:

    inilah avatar aku dulu….haahaha

  15. Mohammad Suhaimi b Hassan says:

    ikan paus

  16. suraya says:

    munkin la .. rangka ni macam gajah mammoth yg wujud masa zaman dinasour dulu

  17. Anonymous says:

    *epic facepalm* that is a whale’s dead body without the meat~~~~~~ the last picture shows the skull of the whale, check with google please for whale’s bone structure~

  18. apis says:

    ini bngkai bnatang anak dajjal…..lihat ia sprti burung atas tlang itu..
    lihat betul2….aku rawse lah anak dajjal…mnurut aku anak dajjal berluasa skunk…di malaysia pon dah de….

  19. gambar yg akhir sekali tu nmapak macam paruh burung!!

  20. syafiqah k-pop says:

    nak kate ulat gonggok x …………gile la kalu uat gonggok bsar tu…………

  21. Khall Ash says:

    burung garuda, yg dkata kn pupus.. mayb ape yg aku ckp xsalah kowt, coz mmg garuda niyh wjud zman dlu..

  22. muiz6849 says:

    paus kut..

  23. arifpro says:

    Dekat pantai cenang, Langkawi, ade video die lagi dkat Youtube… ini link video tu —> http://www.youtube.com/watch?v=DCJ_L6QV668

  24. anwar says:

    saye rase itu bukan bangkai buaya dan bukan bangkai ikan paus saye rase macam pernah lihat gambar haiwan ini di google image itu ialah haiwan yang wujud dari kekuasaan allah mungkin haiwan itu mati akibat sesat atau pun jangka hayat pendek name binatang ini saye tak pasti tapi saye akan carik maklumat tentang bangkai binatang ini insyaallah

  25. taj says:

    alarh misteri bangkai rangsasa tu mesti bangkai dinesor zaman purber..

  26. sam says:

    oh…ini kat Pantai Chenang Langkawi.

  27. ayie says:

    ni la appa yang kene culik ngan puak sand bender tu.

  28. wan says:

    nampak macam bangkai burung yang besar…

  29. ANUM says:

    ikan paus tuh.