7 Buffered Earnings Dari Nuffnang – September 2011

| September 18, 2011

Aku tengah dok melepak bersama keluarga, sambil-sambil mengemas rumah, setelah kerja siap, tiba-tiba boring aku pergi la melayar Internet dan aku banyak jumpa artikel pasal “buffered earnings” dari Nuffnang. Macam-macam gelagat la aku baca. Ada kata tak pernah dapat BE dari Nuffnang la, ada kat paling hebat dapat 4 BE secara serentak la. Itu la, ini la. Pastu aku saja la nak gi tengok aku punya buffered earnings dari Nuffnang. Untuk pengetahuan, aku memang sangat jarang periksa aku punya Nuffnang akaun. Wow, ada 7 BE secara serentak tengah “berjalan” dalam akaun Nuffnang aku. Takda la banyak sangat aku rasa, sebab aku pernah juga dengar-dengar ada blogger dapat sehingga 10 BE dari Nuffnang. Entah betul ke dak. Tapi yang aku punye ni betul la. Ada screenshot kat bawah ni. Kalau korang nak share korang nye Nuffnang BE, sila la komen bagitau. Aku pun nak tau gak. Okay? P/S: Dapat BE banyak-banyak pun, kalau liat bayar zakat, tak guna juga kan? Jadi, mari kita bekerja keras dengan niat kerena Allah, mencari rezeki yang halal untuk keluarga dan berazam dengan hasil pendapatan yang banyak, kita akan keluarkan banyak lagi zakat untuk Islam. Kire give and take la. Boleh buat tak ni?

7 Buffered Earnings Nuffnang 2011

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Category: Internet

About the Author ()

"Bacalah dengan menyebut nama Tuhanmu yang menciptakan." (Surah Al-‘Alaq 96: 1)

Comments (13)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. titan says:

    wohhhaa..7 BE lagi tu. tahniah. tahniah..

  2. Ty. Biasa2 je ni. BE je banyak. Tapi kalau trafik sket, tak ke mana jugak huhu…

    [WORDPRESS HASHCASH] The poster sent us ‘0 which is not a hashcash value.

  3. Syairani says:

    hebat la..smp 7 BE.. kiter paling banyak pun smp 3 BE je..sedih..hehe :)

  4. Syai. Takde la banyak sangat 7 BE tu sebab saya ada lebih dari satu blog registered ngan Nuffnang. Blog awak pun apa kurangnya :)

    [WORDPRESS HASHCASH] The poster sent us ‘0 which is not a hashcash value.

  5. Pacifista says:

    serentak 7 BE?dahsyat la.aku pulak serentak takde BE.haha… :p

  6. Serentak takde BE tu memang dah selalu. Bukan ko je. :p

    [WORDPRESS HASHCASH] The poster sent us ‘0 which is not a hashcash value.

  7. ammboi says:

    banyak tu bro..
    hahaha.. link bro dah tambah dh..
    tp blog ni mmg otai la..

    [WORDPRESS HASHCASH] The poster sent us ‘0 which is not a hashcash value.

  8. Thanks bro ammboi! :)

    [WORDPRESS HASHCASH] The poster sent us ‘0 which is not a hashcash value.

  9. Terima kasih Gambang.. :)

    [WORDPRESS HASHCASH] The poster sent us ‘0 which is not a hashcash value.

  10. nur chahaya says:

    Nur pun penah dapt 8BE dr Nuffnang..tp blog Nur tak aktif pon..nur pon pelik macm mne bleh dpt..tp syukur sgt…nur dah link kan melayu kini ke blog nur jgk….

  11. tu la..nuffnang saja bagi kat trafik rendah supaya tak payah dia bayar mahal2 kat blogger. haha..okay thanks! :)

  12. Ooo…patutlah aku punya blog langsung tak dapat BE hehehe…:)
    Rupanya, nuffnang ni memilih jugak yerk..:D