Ustaz Paling Popular di Malaysia

| April 25, 2011
 

Ustaz Paling Popular di Malaysia | Aku tau mungkin ramai gak yang bertanya-tanya, siapa ustaz paling popular di Malaysia kan? Maklum la, ustaz ni kan pewaris kepada nabi. Kalau kategori artis tau je korang yang paling popular, tapi kalau ustaz, hampeh sorang pun takmo nak ambil peduli. Korang dapat teka tak? Tapi takpe, bagi sesiapa yang ada perasaan ingin tahu, meh aku bagitau. Ingin aku bagitau, ustaz ni tak macam artis, artis takde title di depan seperti doktor (DR) atau engineer (IR). Tapi ustaz ada. Ni la bagusnya jadi ustaz. So korang dah tau ke siapa ustaz paling popular. Apa? Ustaz Amirul? Hahaha korang ni memang banyak terpengaruh dengan televisyen ah. Ada patut korang bagitau aku Ustaz Amirul yang paling popular. Cait. Apa? Ustaz Asri? Korang nantikan lah sendiri. Tak payah teka-teka dah ustaz yang paling popular ni sebab aku nak bagitau dah…

Daripada carian Google Malaysia…setelah menaip “ustaz”, ini lah hasilnya…

Ustaz Paling Popular di Malaysia

Ustaz paling popular: 1) Ustaz Azhar Idrus 2) Ustaz Amirul (alamak! Camna Ustaz korang ni leh keluar gak) 3) Ustaz Kazim (aku tak pernah dengar) 4) Ustaz Amin (aku tak pernah gak nama ustaz amin ni) 5) Ustaz Zaharuddin (yang ni aku selalu dengar, blog dia best!)

Jadi siapa dia Ustaz Azhar Idrus ni? Sungguh popular sekali dia ni dalam carian Google. Ni sedikit biodata dia, diambil dari website dia: Ustaz Azhar Net:

# Bersekolah di Sekolah Inggeris Sultan Sulaiman Kuala Terengganu hingga Tingkatan 6.
# Pernah menjadi seorang guru muzik pada tahun 1985
# Mulai belajar agama sekitar tahun 1990.
# Belajar secara talaqqi lebih kurang dengan lapan orang guru dalam tempoh 12 tahun.
# Antara guru beliau ialah Tuan Guru Haji Muhammad Zin Pondok Lubuk Pandan Wakaf Tapai.

Ni biodata ringkas je la. Kalau nak yang penuh, gi minta sendiri dari Ustaz Azhar Idrus. Kalau nak tahu kenapa dia paling popular di Malaysia, korang dengar la ceramah dia. Seorang ustaz yang ikhlas, yang tidak takut kepada apa-apa selain Allah. Yang hitam dikata hitam, yang putih dikata putih. Ini lah ustaz yang sejati. Bukan ustaz Amirul drama TV korang tu hehehe. Best juga ceramah dia. Cuba dengar ceramah dia di bawah ni:

Tajuk: AF Laknatullah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Carian kata kunci paling popular:

  • ustaz di malaysia
  • senarai ustaz paling popular
  • nama ustaz2 di malsysia
  • namaustazmalisia
  • ranking ustaz di malaysia
  • senarai nama nama ustaz
  • top 10 ustaz di malaysia
  • ustaz2 di Malaysia
 

Tags: , , , , , ,

Category: Agama, Fakta dan Informasi

About the Author ()

"Bacalah dengan menyebut nama Tuhanmu yang menciptakan." (Surah Al-‘Alaq 96: 1)

Comments (5)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. gugu says:

    apa bngong hg xtaw ustaz kazim..ustz kesygn ak tuh!!
    ko taip nme dy,,ko dgar crmh dy..perhhh sedap ag dr ustz azhar idrus,,,but no need 2 compare la..sume ustaz terbaep..

  2. bukan ustaz kazim ada dalam list jugak ke.. :)

  3. mimazara says:

    ustaz kazim best kowt,,kenal ustaz kazim duluw sblum ustaz azhar.. 2-2 ustaz nieyh mantop

  4. cikmama says:

    Ustaz x prnh dgr????ape ke bengong admin ni…

  5. amalina says:

    ustaz zaharuddin ade DR. lecr UIAM..penasihat syriah islamic bank..die lebih kepada muamalat..femus bkn setakat lkt blog die je.smue ustaz ade kelebihan die